Рецепт приготування «розсольник московський з нирками»
Інгредієнти:
66 г яловичих нирок
45 г петрушки
30 г пастернаку
15 г селери
20 г цибулі ріпчастої
30 г цибулі порею
20 г щавлю
20 г шпинату або салату
30 г огірків солоних
10 г масла вершкового
75 г молока
1 яйце
зелені
Підготовлені нирки залити холодною водою і варити 5-10 хвилин. Після цього воду злити, промити нирки холодною водою, знову залити водою і варити до готовності (бульйон можна використовувати для приготування розсольнику).Коренья і цибулю нашаткувати соломкою і спассероватъ на жирі. Перебрані листя щавлю і шпинату (або замінює їх салат) нарізати на частини. Огірки очистити від шкірки і, розрізавши уздовж, видалити насіння, а потім нарізати поперек великою соломкою (у ніжинських огірків шкірочку і насіння не видаляти).У киплячий бульйон покласти пасеровані овочі, огірки, спеції; все це варити 15-20 хвилин. За 5-8 хвилин до закінчення варіння в розсольник додати шпинат, щавель, сіль і огірковий розсіл (за смаком), який попередньо прокип'ятити і процедить.При подачі покласти в тарілку нарізані нирки, додати суміш з яєць і молока, налити суп і посипати його зеленню. Окремо можна подати ватрушки з творогом.Так ж приготувати розсольник з телятиною, бараниною, куркою, курчатами.