Рецепт приготування «калья (сучасний рецепт)»
Інгредієнти: - 1
- 5 кг риби
- 1
- 5-1
- 75 літра води
- 2 солоних огірка
- 1 склянку огіркового розсолу
- 3-4 картоплини
- 0
- 5 лимона
- 2 цибулини
- 1 цибуля-порей
- 1 петрушка (корінь і зелень)
- 1 морква
- 10 горошин чорного перцю
- 3 лаврових листа
- 1 ст.л. кропу
- 5-6 тичинок шафрану
- 1 ст.л. свіжого або 1 ч.л. сухого естрагону
- сіль.
Відмітною ознакою кал'ї перш було те, що для неї використовували зазвичай тільки жирну рибу, переважно червоної, і поряд з рибою в неї клали ікру. В даний час хорошу калью можна приготувати з морської риби, традиційно застосовувалася на російській Півночі: з палтуса, зубатки, досить жирних і до того ж добре поєднуються з солоно-кислої основою. У калью, як правило, йде більше прянощів, ніж в юшку. Калья гущі юшки, бульйон в ній гостріше і щільніше по консистенції, а з кількістю його завжди менше, ніж у вусі. Раніше калья вважалася святковим блюдом.
|
Категорія: Перші страви | Додав: nataliycom (08.11.2014) |
Переглядів: 280
|