Рецепт приготування «калья (сучасний рецепт)»
Інгредієнти:
  • 1
  • 5 кг риби
  • 1
  • 5-1
  • 75 літра води
  • 2 солоних огірка
  • 1 склянку огіркового розсолу
  • 3-4 картоплини
  • 0
  • 5 лимона
  • 2 цибулини
  • 1 цибуля-порей
  • 1 петрушка (корінь і зелень)
  • 1 морква
  • 10 горошин чорного перцю
  • 3 лаврових листа
  • 1 ст.л. кропу
  • 5-6 тичинок шафрану
  • 1 ст.л. свіжого або 1 ч.л. сухого естрагону
  • сіль.
Відмітною ознакою кал'ї перш було те, що для неї використовували зазвичай тільки жирну рибу, переважно червоної, і поряд з рибою в неї клали ікру. В даний час хорошу калью можна приготувати з морської риби, традиційно застосовувалася на російській Півночі: з палтуса, зубатки, досить жирних і до того ж добре поєднуються з солоно-кислої основою. У калью, як правило, йде більше прянощів, ніж в юшку. Калья гущі юшки, бульйон в ній гостріше і щільніше по консистенції, а з кількістю його завжди менше, ніж у вусі. Раніше калья вважалася святковим блюдом.
Категорія: Перші страви | Додав: nataliycom (08.11.2014)
Переглядів: 280
Всього коментарів: 0
avatar