Рецепт приготування «бульйон з овочами (соломкою)»
Інгредієнти:
400 г м'ясного бульйону
курячого або з дичини
60 г моркви
20 г ріпи
20 г пастернаку
10 г селери
30 г цибулі порею
10 г шпинату
10 г масла вершкового
Моркву, ріпу, пастернак, селера, цибуля порей нашаткувати соломкою і разом злегка спасерувати в сотейнику (масло для пасерування овочів має бути прозоре, без сироватки). Пасеровані овочі залити бульйоном і тушкувати 15-20 хвилин на слабкому вогні. За 5-б хвилин до закінчення гасіння в овочі покласти нарізані листя шпинату (при виготовленні великої кількості порцій шпинат відварити окремо). У набір овочів можна ввести тонко нарізану білокачанну капусту, відповідно зменшивши норму закладки коріння. Капусту попередньо занурити в окріп на 1-2 хвилини, змішати з пасерованими овочами і тушкувати 20-З0 мінут.в тарілку покласти порцію овочів разом з бульйоном, в якому вони тушкувалися, додати шпинат (якщо він був отварен окремо) і налити прозорий бульйон.