Охолоджене варене м'ясо та очищені від шкірки свіжі огірки нарізати дрібними кубиками або короткою соломкою (1,5-2 см). Зелену цибулю тонко нашаткувати і розтирати з невеликою кількістю солі до тих пір, поки не з'явиться сік. Яйця зварити круто, посікти або дрібно нашаткувати. У сметану покласти яйця, зелений лук, гірчицю, цукор, сіль за смаком, добре перемішати і розвести квасом. В отриману суміш додати інші підготовлені продукти і знову размешать.При подачі окрошку посипати укропом.Если окрошку готують у великій кількості, то потрібно з'єднати всі підготовлені продукти зі сметаною, додати трохи квасу і зберігати на льоду. При подачі в тарілку покласти порцію продуктів зі сметаною, налити квас і посипати кропом.