Рецепт приготування «телятина тушкована з паприкою»
Інгредієнти:
120 г телятини
15 г томат-пюре
30 г сметани
40 г цибулі
5 г борошна
15 г комбижира особливого
1 г паприки
10 г моркви і петрушки
150 г гарніру
зелені
Лопатку, шию або іншу частину яловичини без кісток нарізати шматками вагою по 40-50 г з розрахунку 2-3 шматка на порцію. М'ясо посипати сіллю і обсмажити з жиром, після чого покласти в посуд, залити бульйоном, додати томат-пюре, нарізані моркву і петрушку і тушкувати до готовності. Потім злити бульйон, додати в нього сметану, рубаний пасеровану ріпчасту цибулю, червоний мелений перець (паприку) і закип'ятити. Після цього ввести пасероване пшеничне борошно і варити соус при слабкому кипінні протягом 10-15 минут.Готовое м'ясо залити соусом і нагріти до кипіння. Подати телятину з відварною картоплею, макаронами, розсипчастою рисовою кашей.При подачі посипати зеленню.