Рецепт приготування «минь, тушкований з грибами і огірками»
Інгредієнти:
2 миня
2 столові ложки рослинного масла
2 столові ложки пшеничного борошна
8 сушених грибів
3 цибулини
2 столові ложки вершкового масла
1 солоний огірок
1 стакан рибного бульйону
1 стакан сухого білого виноградного вина
6 бульб картоплі
сіль
перець
зелень петрушки.
З миня зняти шкіру (вона дуже жорстка), видалити нутрощі, вирізати печінка, звільнивши її від жовчі. М'якоть нарізати на порційні шматки, посипати сіллю і перцем, обваляти в борошні і обсмажити на олії до напівготовності. Дно сотейника посипати підсмаженою цибулею, покласти шматки риби, зверху ще шар цибулі в суміші з відвареними і підсмаженими грибами, нарізані тонкими скибочками і припущені огірки і печінка миня. Полити бульйоном, вином і на малому вогні тушкувати до готовності. Готового миня покласти на блюдо, навколо викласти гриби, овочі і печінку, полити соком, в якому вони тушкувалися, посипати подрібненою зеленню петрушки. На гарнір подати відварну картоплю.