Інгредієнти: - Білий батон (краще «Нарізний»)
- 4 чайних ложки майонезу (краще Кальве)
- 2 часточки часнику
- сир
- дуже гострий ніж
Відрізаємо 4 скибочки батона. Оскільки рецепт ранковий, отже, батон ви купили вчора, отже, він вже не «божевільної» гарячої свіжості і його можна різати гострим ножем. Товщина скибочок - 1.7-2 див. Важливо дотримати товщину скибочок, якщо відрізати товщі, не розплавиться сир, тонше - важко розрізати. Кладете долоню лівої руки на скибочку батона, притискаючи його весь до столу, правою гострим ножем з нижньої (плоскої) сторони батона робите в скибочці надріз гострим ножем так, щоб вийде «кишеньку», але точно по середині. Я пристосувався і роблю це швидко і точно. Розріз повинен бути як можна глибше, але не наскрізь і точно посередині. Далі. Чистимо дві часточки часнику (не дуже великі), видавлюємо давилкою, видавлений часник ножем викладаємо в «кишеньки» скибочок батона і розподіляємо їх там приблизно рівномірно. Після цього чайною ложкою розмазуємо майонез всередині «кишеньок», не дуже багато, щоб змастити. І останнє. Ріжемо сир для того, щоб вставити його в «кишеньки». Самі зрозумієте, скільки його потрібно. Увага! Їли сир порізати дуже тонко, його буде мало, якщо дуже товсто, він не розплавиться в тостері. Орієнтовно - близько 3 мм. Вставляємо сир в кишеньки обережно, щоб не порвати. І, нарешті, вставляємо в тостер і включаємо на повну котушку (не знаю, якої потужності бувають тостери). Підсмажувати скибочки в тостері до хорошої коричневої скоринки. Поки смажиться перша партія, готуйте каву. У мене в тостер входить по два шматочки. Після того, як тости зажарятся, потрібно витягти їх з тостера і верхню частину (виберіть самі) змастити вершковим маслом. І їсти, поки гарячі. Поки їсте першу партію, смажиться друга. У мене на приготування самих скибочок (4 шт) йде 2 хвилини. Це диво я придумав (точніше догодался його приготувати) зовсім недавно, хоча тости роблю вже два роки. Призначено для тих, хто поспішає вранці на роботу, однак щоденний однотипний завртак набрид..
|