філе оселедця (для російського варіанту підійде філе будь-якої жирної риби) - 300 г
вершки - 100 г
перець
сіль
білий сир мацарелла або м'які сорти молодого грузинського сиру.
Змастити форму для запікання олією вершковим!). Викласти шар рису (вже звареного) в підсоленій воді, злегка поперченого, філе оселедця (або не пісною, соковитою риби ) викласти другим шаром (підсолити і побризкати лимончиком ), третій шар - знову рис і потім риба. Зверху для краси можна покласти порізані кружальцями часточки помідора (міцного, щоб не расползался!) Залити запіканку вершками трохи додати в вершки мускатного горіха, перцю. На самий верх запіканки натерти сир (якщо молодий грузинський або подібні йому сорту, якщо моцарелла просто нарізати її тонкими кружечками, як для піци). Поставити в духовку розігріту до 220 градусів на 30 хвилин.