Рецепт приготування «желе з журавлини або смородини»
Інгредієнти:
14 г журавлини або смородини
14 г цукру
3 г желатину
1 г кислоти лимонної
Ягоди перебрати, промити, а потім протерти або віджати на экстракторе; отриманий сік поставити в фарфоровій або фаянсовому посуді на холод. Залишилася масу залити гарячою водою і варити протягом 10 хвилин. Приготований відвар процідити, розчинити в ньому цукор, знову нагріти до кипіння, видалити з поверхні сиропу піну, ввести в нього підготовлений желатин і ретельно розмішати до повного його розчинення. Потім цукрово-желатиновий сироп з'єднати з ягідним соком, профільтрувати, розлити у форми і охладить.В желе зі смородини для поліпшення смаку можна додати невелику кількість лимонної кислоти.