8 білих грибів або 15 - 20 печериць (можна сушених або маринованих)
1 склянка квашеної капусти
1 солоний огірок (при відсутності каперсів покладіть більше огірків)
1 цибулина
2 столові ложки пшеничного борошна
5 - 7 горошин перцю
огірковий розсіл на смак
12 - 15 маслин або каперсів
рубана зелень.
Білі гриби або печериці очистити, нарізати скибочками і зварити до напівготовності. Поки варяться гриби, нашаткувати і спасерувати цибулю. Окремо на сухій сковороді (без жирів) обсмажити до золотистого кольору борошно і розвести її невеликою кількістю води або бульйону. Солоні огірки очистити від шкіри й нарізати тонкими скибочками. Рибу почистити і нарізати шматочками. У грибний відвар покласти спочатку рибу, через 5 - 7 хвилин квашену капусту, огірки, каперси, цибуля, розведене борошно, лавровий лист і перець горошком. За 5 - 10 хвилин до готовності ввести проціджений огірковий розсіл. При подачі на стіл у кожну тарілку покласти скибочку лимона, маслини або оливки і дрібно посічену зелень кропу і петрушки.