Рецепт приготування «холодець яловичий»
Інгредієнти:
  • 500 г яловичих ніг
  • губ
  • 500 г м'ясної обрізі або яловичої голяшки
  • по 1 шт. моркви
  • петрушки
  • цибулі ріпчастої
  • лавровий лист
  • перець
  • сіль
  • часник за смаком.
Яловичі ноги і губи обпалити на некоптящем полум'я, розрізати на частини (порубавши кістки) і замочити на 3-4 години у холодній воді. Підготовлені продукти і м'ясну обрізь ретельно промити, скласти в каструлю і залити водою (на 1 кг м'ясних продуктів приблизно 2 л води) так, щоб її рівень був вище рівня м'яса на 10 - 12 див. Каструлю накрити кришкою, довести вміст до кипіння, видалити піну і продовжувати варити при слабкому кипінні 6 - 8 год. У процесі варіння з поверхні бульйону періодично знімати жир. За 1 - 2 години до закінчення варіння додати коріння, цибулю і спеції. М'ясо вважається готовим, якщо воно вільно відділяється від кісток. По закінченні варіння з поверхні ретельно зняти жир і видалити лавровий лист. М'ясо відокремити від кісток, рубати його ножем на кухонній дошці або пропустити через м'ясорубку і змішати з процідженим бульйоном. Бульйон за смаком посолити, додати дрібно нарізаний часник, довести до кипіння, злегка остудити, перемішати, щоб м'ясо не осідало на дно, розлити у форми або страви і поставити в холодне місце для застигання. З 1 кг субпродуктів виходить 1 - 1,2 кг холодцю. При подачі холодець нарізати рівними шматками, викласти на блюдо і оформити гілочками зелені петрушки. Окремо подають гірчицю.
Категорія: Салати і закуски | Додав: nataliycom (08.11.2014)
Переглядів: 278 | Теги: варіння, кг
Всього коментарів: 0
avatar