Рецепт приготування «яйця, фаршировані сирним кремом»
Інгредієнти:
6 крутих яєць
100 г вершкового масла
4 ст. ложки сметани
250 г сиру
сіль
перець
зелений салат
помідори
шинка
свіжі огірки
цибуля ріпчаста.
Круті яйця розрізати впоперек навпіл, вийняти жовтки, розтерти їх з вершковим маслом, додати натертий сир. В отриману масу додати поступово сметану, розтерти до отримання пишної маси. Додати за смаком сіль і перець. У половинок білків зрізати з дна заокруглені частини, щоб половинки стали стійкими. Плоске блюдо застелити суцільно листям зеленого салату, на них поставити половинки білків. З кондитерського мішечка з гладкою трубочкою випустити сирний крем, укладаючи його спіраллю в середину білків так, щоб він заповнив їх, пройшов по зрізу і, поступово звужуючись на конус, дав форму цілого яйця. Поверх кожного фаршированого яйця покласти шматочок помідора, вирізаний кубиком. Між яйцями, розкладеними по краю круглої тарілки, покласти маленькі рулетики з шинки упереміж з скибочками свіжих огірків. На середину тарілки гіркою покласти посолений і поперченний салат зі свіжих помідорів, змішаних з натертої на тертці невеликий цибулиною.