Рецепт приготування «вертута з маком та родзинками»
Інгредієнти:
500 р. борошна
100 р. олії
3 яйця
пів чайної ложки солі
200 р. маку
150 р. родзинок
50 р. меду
ванілін.
З борошна, олії (80 р.), 3 яєць, солі води приготувати витяжний тісто. Мак промити кілька разів у теплій воді, видалити сторонні домішки і всипати в киплячу воду. Через 10 хвилин готовий мак відкинути на сито, підсушити і стовкти в ступці. У підготовлений таким чином мак додати підігрітий мед, ванілін і все добре перемішати. Ізюм перебрати і промити в теплій воді, потім подрібнити. Пласт розкатаного тіста перекласти на тканину (рушник), змастити рослинним маслом, розрізати на 2 рівні частини. На одну з них покласти підготовлений мак, накрити другим шматком тіста, зверху густо посипати родзинками. Піднімаючи рушник. скачати изделье в рулет, потім обережно згорнути спіраллю. Поверхню змастити збитим яйцем і пекти в гарячій духовці. У розрізі видно два різнорідних шарів начинки.