Розведену водою до консистенції густої сметани томатну пасту 1 дрібно нарізану цибулю покласти в каструлю, влити олію, додати лавровий лист, посолити і поставити тушкувати при сильному нагріванні, закривши кришкою. Коли маса закипить, зменшити нагрів і тушкувати до тих пір, поки весь томат не увариться, а цибуля не стане зовсім м'якою масою, покритої від томату червоним маслом. Поки гаситься цибулю, моркву очистити, вимити, натерти на крупній тертці і обсмажити на сковороді в невеликій кількості соняшникової олії, додаючи воду, щоб морква тушкувалась до м'якості. Коли цибуля та морква будуть готові, з'єднати їх і, добре вымешав, поставити в нагріту духовку. У готову ікру покласти ще кілька лаврових листків, розтертий з сіллю часник, поперчити і, коли ікра охолоне, викласти в скляну банку, обв'язавши її целлофаном.Икру можна зберігати в холодильнику кілька місяців.