Рецепт приготування «гарбузовий пиріг з кокосовою посипкою»
Інгредієнти:
1
5 кг гарбуза
0
75 літра молока
100-150г цукру
6 яєць
1 ст.л. розм'якшеного масла
150г кокосової стружки
мелені сухарі.
Підготувати помаранчеву солодку гарбуз очистити від шкірки і насінників, промити під холодною проточною водою і натерти м'якоть гарбуза на крупній тертці. Яйця ретельно збити з молоком і сахаром.Переложить подрібнену гарбуз в каструлю і варити на слабкому вогні, помішуючи, щоб гарбузова маса добре загусла. Потім зняти з вогню і з'єднати гарбузову масу зі збитої яєчно-молочної смесью.Подготовить для пирога форму потрібної величини, ретельно змастити її розм'якшеним маслом і обсипати меленими сухарями або борошном. Вилити гарбузову масу у форму і випікати пиріг в гарячій духовці близько часа.Дать пирогу злегка охолонути, не виймаючи з форми, і потім прикрасити поверхню пирога різнобарвною кокосовою стружкою.