Для соусу: 1 cm. ложка борошна, 1 cm. ложка вершкового масла, 200 г відвару з-під топінамбура, 2-3 cm. ложки томату-пюре, 2 ч. ложки цукрового піску, 1 cm. ложка сметаны.Топинамбур очистити, промити, зварити в солоній воді з додаванням оцту, відкинути, протерти крізь сито, остудити, змішати з сирими жовтками, з просіяними пшеничними сухарями (панірувальними), з розтопленим вершковим маслом, сіллю і перцем. Обробити у вигляді котлет, обваляти в борошні і підсмажити. Полити котлети соусом і подати до столу.Приготовление соусу. Борошно злегка підсмажити з маслом, розвести відвар з-під топінамбура, додати томат-пюре, цукровий пісок, сметану, розмішати, прокип'ятити.