Рецепт приготування «дріжджове тісто на суджених дріжджах»
Інгредієнти:
2 столові ложки цукру
1/4 склянки теплої води
2 столові ложки активних сушених дріжджів
2 склянки молока
1 чайна ложка солі
3 столові ложки вершкового масла
6 склянок борошна 1/2
1 злегка збите яйце
1/4 склянки жирних вершків.
Розчинити 1 чайну ложку цукру у воді. Розвести в цій воді дріжджі і залишити на 10 хвилин. В окремій каструлі змішати молоко, цукор, що залишився, сіль і вершкове масло. Тісто заварити, остудити і перекласти в миску. Додати туди розведені дріжджі і 3 склянки борошна і збивати 2 хвилини. Накрити кришкою і залишити підніматися на 1 годину. Після цього вбити осташиеся яйце, вершки і борошно. Вимісити тісто з допомогою тестомесильныхнасадок міксера або в кухонному комбайні 8 хвилин, накрити лляною серветкою і дати піднятися. Тісто помістити в змащену маслом посуд і залишіть вистоятися на 15 хвилин. Рівномірно розподілити тісто по дну всієї форми.