Рецепт приготування «голуби в мадері»
Інгредієнти:
  • 4 голуба
  • півпляшки французької або іспанської мадери
  • можна порто; близько 30 маслин без кісточок
  • оливкове масло
  • італійська оцет "Бальзамік"
  • свіжий кмин
  • 3 помідора
  • чорнослив
  • родзинки
  • свіжий виноград
  • часник
  • цибуля
  • міні-морква.
Типово французьке блюдо. Голуби обсмажуються в оливком олії; окремо обажриваются головки дрібного цибулі, моркву. У каструлю з голубами і морквою вливається полубылки мадери або порто,закривається кришкою і гаситься хвилин 10. Після чого додаються маслини, розмочений заздалегідь чорнослив або родзинки (можна разом), часник, кмин, сіль, лавровий лист, при бажанні - трохи запашного горошку. Тушкується ще 15 хвилин. Потрібно повертати голубів. Якщо немає родзинок або чорносливу, можна пустити в справу свіжий виноград за 5 хвилин до кінця тушения.При бажанні в соус можна розім'яти яблуко, приготувавши таким чином гарнір з яблучного пюре. Подавати з кашею або свіжої квасолею. Вино - червоне, краще бургундське.
Категорія: Другі страви | Додав: nataliycom (08.11.2014)
Переглядів: 289 | Теги: кмин, свіжий
Всього коментарів: 0
avatar