Рецепт приготування «юшка з стерлядей»
Інгредієнти:
  • 400 г бульйону (юшки)
  • 95 г стерлядей
  • 2 г масла вершкового
  • 5 г моркви
  • 1 лимона
  • перцю горошком
  • зелені
Стерлядь, жир якої має жовте забарвлення, очистити, випатрати і добре промити. Зіскоблити ножем з шкіри слиз, а потім для повного її видалення протерти рибу серветкою. В порціонну миску або сотейник налити прозорий рибний бульйон за рецептом «Рибний бульйон (юшка)», довести його до кииения, закласти шматки стерляді, додати перець горошком (2-3 зерна) і варити 10-15 хвилин (залежно від величини шматків риби). З'являється на поверхні піну видаляти, залишаючи блискітки жира.Если на поверхні юшки недостатньо жиру, останній ввести додатково. Для цього моркву, подрібнену на тертці, спасерувати на вершковому маслі, процідити і влити декілька крапель масла в бульйон, Після теплової обробки від риби відокремити хрящи.Подавать вуха в тій же мисці, в якій вона варилася, або в підігрітій тарілці, в яку покласти шматок стерляді і налити рибний бульйон. Окремо на розетці подати скибочку лимона і дрібно нарізану зелень. До вусі також можна подати пиріжки або кулеб'яку з вязигой.
Категорія: Перші страви | Додав: nataliycom (08.11.2014)
Переглядів: 262
Всього коментарів: 0
avatar