Рецепт приготування «бульйон з овочами (кубиками)»
Інгредієнти:
400 г м'ясного бульйону
курячого або з дичини
30 г моркви
20 г ріпи
10 г пастернаку
10 г петрушки
5 г цибулі ріпчастої
по 10 г квасолі (стручків) і зеленого горошку
5 г шпинату або салату
5 г масла вершкового
Моркву, ріпу, пастернак, петрушку нарізати кубиками розміром 5-6 мм, цибулю дрібно посікти і разом злегка спасерувати в сотейнику. Масло повинно бути прозоре (без сироватки). Пасеровані овочі залити прозорим бульйоном так, щоб вони були тільки покриті, і тушкувати на слабкому вогні. До овочів додати нарізані на 3-4 частини стручки квасолі, зелений горошок, шпинат або салат і продовжувати гасіння до готовности.При подачі в тарілку покласти порцію овочів з бульйоном, в якому вони гасилися, і налити прозорий бульйон.