Монастирський мед
Інгредієнти:
  • 1 кг. меду
  • 3 л. води
  • 2 чайні ложки хмелю.
Мед розмішати з водою і прокип'ятити на слабкому вогні протягом 3 годин. В марлю покласти хміль, невеликий камінчик і, зав'язавши її "вузликом", опустити в каструлю з медом (камінчик необхідний для того, щоб хміль не спливав. Мед з хмелем прокип'ятити протягом години, періодично, у міру википання, додаючи гарячу воду. Зняти мед з вогню і ще теплим процідити через марлю в скляний або дерев'яний посуд. При цьому ємність повинна бути заповнена не більше ніж на 4/5 її об'єму. Посуд залишити в теплому місці (біля печі, батареї) для бродіння меду. Як правило, воно починається через день - два після того, як мед зварений. Коли мед перебродить (перестане шипіти), влити в нього 1/2 склянки хорошого завареного чаю (1 чайна ложка чаю на склянку окропу). Потім мед, не заважаючи, процідити через фланель (краще кілька разів). Проціджений мед вже готовий для вживання. Проте особливо чудовий смак він набуває через рік зберігання в прохолодному місці.
Категорія: Напої | Додав: nataliycom (09.12.2014)
Переглядів: 243 | Теги: Через, мед
Всього коментарів: 0
avatar