Інгредієнти: - 1 1/2 кг меду
- 8 літрів води
- 1/2чайной ложки желатину
- 2 столові ложки хмелю
- 1 - 2 насіння кардамону.
Мед покласти в емальоване відро, залити 8 літрами окропу і залишити до наступного дня. На другий день суміш прокип'ятити протягом години. Потім додати хміль, покіпятіть з невеликими перервами (5 - 7 хвилин) ще 4 - 5 разів. Коли охолоне мед до кімнатної температури, перелити його в міцне барило і, додати кардамон і розпущений у воді желатин, добре закупорити. Після того як мед настоїться і перебродить протягом 15 - 20 днів, розлити його в пляшки, які щільно закрити, скласти в льох і засипати піском. До вживання мед буде готовий через 3 місяці.
|