Рецепт приготування «рубець , запечений з квасолею»
Інгредієнти:
140 г рубця
10 г коріння і цибулі
80 г квасолі
30 г молока
15 г масла вершкового
100 г соусу
5 г яйця
5 г сметани
лаврового листа
кмину
перцю горошком
зелені
Квасоля (зерно) зварити до м'якості в воді і відкинути на друшляк. Половину всієї кількості цієї квасолі протерти і приготувати з неї густе пюре з молоком. Решту квасолю з'єднати з нарізаним великої локшиною вареним рубцем, додати соус томатний або сметанний з цибулею і, перемішуючи, прокип'ятити. Покласти суміш на змащену жиром порціонну сковороду, покрити шаром пюре з квасолі, зрівняти поверхню і змастити її яйцем, збитим зі сметаною. Запекти в жаровій шафі до утворення на поверхні пюре рум'яної скоринки. Подати рубець в тій же посуді, у якій його запікали, полив маслом і посипавши зеленню петрушки або кропом.