Рецепт приготування «рубець в білому соусі з овочами»
Інгредієнти:
140 г рубця
10 г сала свинячого або маргарину тваринного
2 г борошна
10 г моркви
по 5 г петрушки
селери
15 г цибулі
10 г перцю овочевого
20 г огіркового розсолу
75 г соусу білого
150 г гарніру
лаврового листа
кмину
перцю
зелені
Зварити рубець, як описано в «Рубець варений з картоплею» , шарами (не згортаючи рулетом), нарізати великої локшиною, покласти на сковороду або лист з жиром і, помішуючи, злегка підсмажити, потім посипати підсушеної, як для соусу, пшеничного борошном і ретельно перемешать.Нашинкованные тонкою соломкою моркву, петрушку, селеру, солодкий овочевий перець і цибулю ріпчасту або цибуля порей спасерувати з жиром, після чого додати до них білий соус, проціджений і прокип'ячений огірковий розсіл і кип'ятити протягом 10-15 минут.Рубец і соус з корінням змішати в одній посуді і варити при слабкому кипінні 25-30 минут.Подать з відварною картоплею, квасолею, розсипчастою рисовою кашею, з манними галушками або кнедликами, посипавши зеленню петрушки, кропом або кінзою.