Рецепт приготування «нирки телячі смажені в сухарях»
Інгредієнти:
150 г телячих нирок
5 г борошна
10 г яйця
20 г сухарів
12 г комбижира свинячого
15 г масла зеленого
100 г гарніру
зелені
Сиру телячу нирку распластать так само, як для «Нирки телячі або свинячі смажені з помідорами» , або нарізати поперек на скибочки товщиною близько 10 мм по 2-3 на порцію. Підготовлені одним з цих способів нирки посолити, обсипати пшеничного борошном, змочити в сирих збитих яйцях і запанірувати в сухарях. Обсмажити нирки про обох сторін на сковороді з жиром до утворення рум'яної скоринки, після чого довести до готовності у жаровій шкафу.При подачі покласти нирки на блюдо, гарнірувати смаженою картоплею у вигляді соломки, кульок, брусків або стружки. Прикрасити гілочками зелені петрушки, листям салата.Отдельно на розетці подати шматочок зеленого масла і часточку лимона.