Рецепт приготування «желе з апельсинів в стаканчиках»
Інгредієнти:
12 шматків цукру
1 ст. л. желатину
1 апельсин
1 лимон.
Покласти в каструльку 12 шматочків цукру, влити півтори склянки кип'яченої води, поставити на вогонь. Коли закипить, додати замочений желатин, тонко зрізати цедру з одного апельсина, покласти в сироп, зняти з вогню, накрити папером і залишити так на кілька хвилин. Зрізати верхню шкірку з апельсина дочиста, вирізати м'які частини апельсина з перетинок, очистити від кісточок і залишити на тарілці. Коли все буде готово, вичавити в сироп сік із залишків апельсина і додати за смаком сік з лимона. Процідити желе крізь серветку і поставити на ложці пробу на лід. Коли проба застигне, желе налити у кришталеві бокали до половини, опустити очищений шматочок апельсина, залишити так, поки не застигне, потім долити рештою желе і, остудивши, подати на стіл в стаканчиках.