Рецепт приготування «щука фарширована овочами»
Інгредієнти:
  • Щука свіжа на 1-1
  • 5 кг
  • 4 головки ріпчастої цибулі
  • 3 великі моркви
  • 1 буряк
  • 1 куряче яйце
  • 200-300 г черствої булки або батона
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1/2 ч.л. цукру
  • 1/4 ч.л. чорного перцю
  • 3 ст.л. соняшникової олії
  • 2-3 лаврових листа.
Свіжу щуку, промити, почистити, відокремити голову і вийняти нутрощі. Акуратно зняти з неї шкіру (панчохою). М'ясо відокремити від кісток і нарізати сікачем на дошці до повного подрібнення (не через м'ясорубку!). Добовить розмочену черству булку (у воді або в молоці), яйце і продовжувати збивати. Коли вийде однорідна маса, посолити, поперчити, додати цукор, все перемішати, полити 1 ст.л. соняшникової олії і знову перемішати. Цим фаршем наповнити шкіру щуки і голову з віддаленими зябрами. Цибулю нарізати півкільцями, моркву кружечками, буряк напівкружечками. На дно великої гусятниці покласти щучий хребет для наваристості, трохи лушпиння цибулі для кольору, щуку і голову, а навколо розкласти нарізані овочі. Все це полити 1 ст.л. соняшникової олії, залити крутим окропом, щоб він покрив продукти, досолити, довести до кипіння, встановити самий маленький вогонь, накрити кришкою і залишити на 1,5 години. Вживати в холодному вигляді.
Категорія: Салати і закуски | Додав: nataliycom (08.11.2014)
Переглядів: 225 | Теги: соняшникової, голову
Всього коментарів: 0
avatar