соєвий соус - за смаком (головне - не переборщити!) сильно розведений
оцет - з півсклянки
рослинна олія 4-5 ст. л.
кунжутне масло 1 ч. л. (або кунжутне насіння - 0.5 ч. л.)
мелений перець пекучий червоний і чорний
сіль
цукор - за смаком
адзі-но-мото 0.5 чайної ложки.
Моркву, нарізану або нашатковану соломкою злегка посолити, замаринувати в оцті і залишити на півгодини. Потім моркву відкинути на сито, дати стекти соку, сформовать гіркою в зручній для перемішування посуді. До моркви додати чорний мелений перець, адзі-но-мото, трохи цукру, влити соєвий соус. Цибулю крупно порізати і смажити до темно-коричневого кольору на рослинній олії. Потім цибулю виловити і викинути. (За іншою версією - цибулю нарізають кільцями, злегка обсмажується, але не викидається). Далі - в сковороду з розігрітою олією з цибулею або без нього) всипаємо червоний пекучий перець, коріандр, кунжутне насіння - якщо ми використовуємо його, і даємо спецій прогрітися. Кипляче масло зі спеціями змішуємо з морквою. Видавлюємо чеснок.Если ми використовуємо кунжутну олію, а не насіння - саме час додати. Відчуваєте аромат? Уплотнив і закривши кришкою, охолоджуємо салат. На деякий час про нього краще забути. Якщо ж салат постоїть на холоді близько доби, то стане ще смачніше! Приємного Апетиту!АДЗІ-НО-МОТО (глутамат натрію, вейдзин, адиномото) - білий кристалічний порошок, посилює і покращує смак багатьох страв; розведений з сіллю у воді, нагадує за смаком суміш курячого та грибного бульйонів. Саме він надає специфічний смак страв країн Південно-Східної Азії.