Рецепт приготування «морква по-корейськи - 3»
Інгредієнти:
  • Морква 1 кг
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • часник-3-5 зубчиків
  • соєвий соус - за смаком (головне - не переборщити!) сильно розведений
  • оцет - з півсклянки
  • рослинна олія 4-5 ст. л.
  • кунжутне масло 1 ч. л. (або кунжутне насіння - 0.5 ч. л.)
  • мелений перець пекучий червоний і чорний
  • сіль
  • цукор - за смаком
  • адзі-но-мото 0.5 чайної ложки.
Моркву, нарізану або нашатковану соломкою злегка посолити, замаринувати в оцті і залишити на півгодини. Потім моркву відкинути на сито, дати стекти соку, сформовать гіркою в зручній для перемішування посуді. До моркви додати чорний мелений перець, адзі-но-мото, трохи цукру, влити соєвий соус. Цибулю крупно порізати і смажити до темно-коричневого кольору на рослинній олії. Потім цибулю виловити і викинути. (За іншою версією - цибулю нарізають кільцями, злегка обсмажується, але не викидається). Далі - в сковороду з розігрітою олією з цибулею або без нього) всипаємо червоний пекучий перець, коріандр, кунжутне насіння - якщо ми використовуємо його, і даємо спецій прогрітися. Кипляче масло зі спеціями змішуємо з морквою. Видавлюємо чеснок.Если ми використовуємо кунжутну олію, а не насіння - саме час додати. Відчуваєте аромат? Уплотнив і закривши кришкою, охолоджуємо салат. На деякий час про нього краще забути. Якщо ж салат постоїть на холоді близько доби, то стане ще смачніше! Приємного Апетиту!АДЗІ-НО-МОТО (глутамат натрію, вейдзин, адиномото) - білий кристалічний порошок, посилює і покращує смак багатьох страв; розведений з сіллю у воді, нагадує за смаком суміш курячого та грибного бульйонів. Саме він надає специфічний смак страв країн Південно-Східної Азії.
Категорія: Салати і закуски | Додав: nataliycom (08.11.2014)
Переглядів: 256 | Теги: насіння, смаком
Всього коментарів: 0
avatar