Рецепт приготування «салат з ківі з полуницею»
Інгредієнти:
  • 8 стиглих ківі
  • 600 г полуниці
  • 2 апельсина
  • 1 лимона
  • 100 г меду
  • 1 ст. л. цукру
  • 2 1/2 ст. л. лікеру амаретто
  • 100 г очищеного мигдалю
  • 1 ст. л. цукрової пудри
  • 2 ст. л. вершкового масла.
Ківі очистити, розрізати вздовж і нарізати часточками 3 мм завтовшки. Полуницю вимити, дати стекти воді, ягоди розрізати на половинки. Апельсини і лимон вимити гарячою водою, витерти насухо і спеціальним ножем зрізати з кірки вузенькі смужечки (цедру). 250 мл води довести до кипіння, розчинити в ній цукор. Зварити у воді з цукром цедру і відкинути на друшляк. Цитрусові розрізати на половинки, вичавити сік і змішати його з медом і амаретто. Заважати до тих пір, поки мед не розчиниться. У блюдо викласти цедру, полуницю і ківі. Зверху полити солодким соусом, обережно перемішати і залишити на 10 хвилин. Мигдаль висипати в сковороду,посипати цукровою пудрою, додати вершкове масло і обсмажувати до золотисто-коричневого кольору.
Категорія: Салати і закуски | Додав: nataliycom (08.11.2014)
Переглядів: 244
Всього коментарів: 0
avatar