Рецепт приготування «оселедець під «пухнастою» шубою»
Інгредієнти:
1 оселедець; варені: 2 картоплини
1 буряк
1/2 головки ріпчастої цибулі
2 яйця круто; 2-3 пакетика майонезу по 150 г (краще МЖК)
сіль
оселедець Обробити (видалити всі кісточки), порізати дрібно (1см на 1см - цілком), розкласти на плоскому блюді, посипати дуже дрібно нарізаним цибулею, полити майонезом. Тепер увага: натерти картоплю на СИРНІЙ тертці(краще на звичайній «радянської» квадратної, там де ДОВГІ МАЛЕНЬКІ дірочки, на німецьких терках вони завеликі), присолити, залити майонезом (розрівняти ножем), протерти також 1 яйце, залити майонезом, останній шар з буряка, протертою на цій же дрібній тертці, присолити, залити майонезом (тут густіше, розрівняти ножем). Зверху натерти друге яйце. Зрізати у пакетика майонезу трохи краєчок і намалювати їм будь-який візерунок на поверхні. Така «пухнаста», ніжна шуба йде на ура. Для гостей готую на 2-3 тарілки з, відповідно, в 2-3 рази більшої кількості продуктів. На любителя - можна додати терте яблучко під буряк, прошарувати майонезом (а от шар вареної моркви мені не подобається).