зрілих кабачків і патисонів виходить прекрасна ікра. Крім традиційного способу, при якому плоди просто варять, існує і менш відомий, що дозволяє зберегти в ікрі більше вітамінів. Вимиті свіжі плоди чистите, виймаєте ложкою насіння, нарізати кружками товщиною до півтора сантиметрів. Після чого обсмажуєте в соняшниковій олії до золотистого кольору. Цибулю нарізати кільцями і обсмажуєте окремо. Подрібнений часник розтираєте з сіллю. Дрібно ріжете зелень кропу і петрушки. Кабачки пропускаєте через м'ясорубку і змішуєте з цибулею та іншими приправами. Отриману ікру розкладаєте в банки і стерилизуете в киплячій воді. Півлітрові банки "літаєте" сімдесят п'ять хвилин, літрові - півтори години.