Рецепт приготування «вафлі шоколадні»
Інгредієнти: - Для тіста: 1 1/2 склянки борошна
- 2 столові ложки цукру
- 2 столові ложки розм'якшеного вершкового масла
- 1 столова ложка молока
- 2 яйця
- 1/2 пакетика ванільного цукру або 2-3 краплі ванільної есенції. Для прошарку: 100 г шоколаду
- 1/3 склянки вершків жирністю 20%
- 2 чайні ложки вершкового масла
- 2 столові ложки лікеру або 1 столова ложка бальзаму
- 1 чайна ложка розмоченого желатину.
Молоко, яєчні жовтки, масло і цукор збити в міксері до отримання однорідної маси. Додати борошно, ванілін і продовжувати збивати 2-3 хвилини. Окремо збити в густу щільну піну білки, додати в отриману раніше суміш, все дуже обережно перемішати. Випікати в вафельниці негайно при температурі 180 протягом 2-3 хвилин. Остиглі вафлі промазати шоколадної прошарком і скласти по дві. Для приготування прошарку на водяній бані змішати масло і дрібно покришену шоколад. Желатин підігріти в вершках до повного розчинення, влити в суміш масла і шоколаду, ретельно перемішати, додати лікер, остудити. Використовувати для прошарку вафель в холодному вигляді.
|
Категорія: Піца і випічка | Додав: nataliycom (08.11.2014) |
Переглядів: 203
|