1 чайна ложка лимонного соку. Для мигдальної маси 2: 100 г мигдалю
8 білків
борошно-50 г
200 г цукру.
Змішати борошно з цукром, покласти в неї масло шматком, порубати ножем. Додати яйця цілком і швидко замісити тісто. Поставити в холодильник на 15 хв. Застигле тісто розкачати в пласт завтовшки в півпальця, покласти його в змащену маслом і посипану борошном круглу форму і знову поставити тісто на холод. 400 г мигдаль обшпарити окропом і приготувати його так, як для торта «Їжак». Цукрову пудру розтерти з білками, додаючи по краплі чайну ложку лимонного соку. Коли маса стане зовсім білою і такий густий, що не буде литися з ложки, а буде триматися на ній, додати в масу нарізаний мигдаль, перемішати і розкласти по краю приготовлепного пісочного пирога. Поставити торт на 1 год в тепле місце, щоб мигдальний маса засохла і не прилипало до пальців, після чого поставити торт в духовку з середнім жаром. Як тільки торт злегка зарум'яниться, вийняти його, заповнити всю середину мигдальною масою і знову посадити торт в духовку і тримати на слабкому вогні 20 хв, після чого загасити вогонь, а торт залишити в духовці, щоб добре просохла мигдальний маса. Приготування мигдального маси 2: 100 г мигдалю, не звільняючи від шкірки, злегка підсмажити і стовкти в ступці разом з 3 білками в однорідну масу. Викласти в каструлю, додати цукровий пісок, 1 білок і 50 г борошна; все це змішати і підігріти, продовжуючи заважати, на слабкому вогні до температури парного молока. Збити 5 білків, змішати з підігрітою масою, раэложить на торті і злегка посипати цукровою пудрою.