Рецепт приготування «пончики з солодкою начинкою»
Інгредієнти:
  • Для тесту: 1 склянку молока
  • 30-40г дріжджів
  • 1 ст.л. цукру
  • 50-100г вершкового масла або маргарину
  • 4 жовтки
  • сіль-за смаком
  • мелена кориця або інші ароматизатори за смаком
  • 500г борошна
  • 2 ст.л. лікеру або рому. Для начинки і смаження пончиків: 0
  • 5 склянки густого варення без сиропу
  • цукрова пудра і кориця для посипання готових пончиків
  • жир для смаження
  • 1 ст.л. горілки для фритюру.
Взяте за смаком варення ретельно перемішати і при необхідності відцідити надлишок сиропу крізь сито. Замість варення можна приготувати яблучний мармелад: спекти 3 середніх яблука, протерти їх через сито, додати чверть склянки цукру і варити, помішуючи, до потрібного загустения.В теплому молоці розвести дріжджі, додати 2 склянки борошна і вимісити опару. Залишити на 2 години в теплому місці, щоб добре піднялася. Потім вибити опару дерев'яною веселкою, всипати за смаком сіль (1-2 щіпки), додати розм'якшене масло або маргарин і розтерті з 1 ст.л. цукру жовтки яєць. Всипати решту борошна, залишивши трохи для підсипки на обробну дошку. Додати за смаком мелену корицю або інші ароматизатьры (кардамон, ванілін, цедру лимона), влити лікер або ром. Тісто ретельно вибити веселкою або руками і залишити для бродіння в теплому місці (від півгодини до години, залежно від схожості дріжджів). Тісто повинно мати досить пухку структуру, щоб при його розбиранні ледве можна було б розкачати качалкою на вспыленной борошном обробній доске.Хорошо піднялося тісто викласти на дошку, розділити на 2 частини і розкачати однакової величини кола товщиною близько 2 см (не забувати обов'язково підсипати під тісто борошно).На один з пластів розкласти начинку з густого варення або мармеладу (по 1 ч.л., щоб вийшло приблизно 25 пончиків, накрити другим пластом тіста і вирізати виїмкою або відповідного розміру стаканчиком пончики. Добре зліпити краї і укласти оброблені пончики на вспыленный борошном лист. Поставити їх в тепле місце для підйому і тільки після цього пончики почати жарить.Жарить пончики по можливості швидко, намагаючись не давати їм сильно піднятися, тому що тісто втратить свою силу і при смаженні пончики можуть виявитися з закалом.Хорошо розігріти жир або фритюр і, опускаючи в нього кожен раз по 5-6 пончиків, смажити їх на легкому вогні (спочатку під кришкою), обережно перевертаючи шумівкою кожен пончик. Жир повинен кипіти рівномірно, тоді пончики будуть обсмажуватися в ньому, не подгорая. На сито покласти білий папір і виймати на неї готові пончики. Обсипати їх цукровою пудрою, змішаною за смаком з меленою корицею, потім перекласти пончики на блюдо і подати горячими.Пончики будуть тим смачніше, чим менш густим буде пригтовленное тісто. Таке тісто краще не розкачати в пласт, а обробити в джгут, нарізати на потрібну кількість шматків, обваляти їх у борошні і, обережно розтягуючи, сформувати з них руками круглі заготовки. Покласти на кожну заготовку начинку з варення, ретельно защипить, скачати в кульку, злегка приплюснути і чинити далі, як сказано вище.
Категорія: Піца і випічка | Додав: nataliycom (08.11.2014)
Переглядів: 288
Всього коментарів: 0
avatar