Рецепт приготування «кураб'є (азербайджанська кухня)»
Інгредієнти:
  • 500 р. борошна
  • 250 г вершкового масла
  • 200 г. цукрової пудри
  • 50 р. меду
  • 2/3 склянки молока
  • 8 бутонів гвоздики
  • 1 чайна ложка меленої лимонної цедри
  • 3 капсули кардамону
  • 1 пакетик ванільного цукру.
Вершкове масло розтерти до піноподібного стану, додати цукрову пудру, мед, мелені прянощі і знову розтерти в однорідну масу. Потім всі розвести в молоці, збити і замісити на цій основі тісто. Тесту дати вистояться 10 - 15 хвилин в холодильнику, потім розкотити в пласт товщиною 1 см Вирізати тонкою склянкою кругле печиво і випекти його на сухому листі протягом 3 - 5 хвилин на слабкому вогні в попередньо нагрітій духовці. Після випікання дати злегка охолонути і ще тепле печиво посипати цукровою пудрою, змішаною з ванільним цукром або ваніліном. Іноді кураб'є зверху глазурують пісним цукром, змішаним з кислим фруктовим соком - гранатовим або лимонним.
Категорія: Піца і випічка | Додав: nataliycom (08.11.2014)
Переглядів: 254 | Теги: розтерти, печиво
Всього коментарів: 0
avatar