Рецепт приготування «кураб'є (азербайджанська кухня)»
Інгредієнти:
500 р. борошна
250 г вершкового масла
200 г. цукрової пудри
50 р. меду
2/3 склянки молока
8 бутонів гвоздики
1 чайна ложка меленої лимонної цедри
3 капсули кардамону
1 пакетик ванільного цукру.
Вершкове масло розтерти до піноподібного стану, додати цукрову пудру, мед, мелені прянощі і знову розтерти в однорідну масу. Потім всі розвести в молоці, збити і замісити на цій основі тісто. Тесту дати вистояться 10 - 15 хвилин в холодильнику, потім розкотити в пласт товщиною 1 см Вирізати тонкою склянкою кругле печиво і випекти його на сухому листі протягом 3 - 5 хвилин на слабкому вогні в попередньо нагрітій духовці. Після випікання дати злегка охолонути і ще тепле печиво посипати цукровою пудрою, змішаною з ванільним цукром або ваніліном. Іноді кураб'є зверху глазурують пісним цукром, змішаним з кислим фруктовим соком - гранатовим або лимонним.