Рецепт приготування «капусняк з грибами»
Інгредієнти: - 700 г квашеної капусти
- по 1 кореню моркви
- пастернака
- селери і петрушки
- 100 г цибулі ріпчастої
- 40 г рослинного масла
- 400 г картоплі
- 60 г сушених грибів
- 10 г цукру
- лавровий лист
- горошини чорного перцю
- зелень петрушки і кропу
- сіль - за смаком.
Капусняк - друге за значенням рідка овочева страва української кухні. Варили його з квашеної капусти, картоплі і заправляли пшоном. Капусняк, як і борщ, був пісний і "скоромний", заправлений м'ясом або засмаженим (товченим) салом. Відрізняються капустняки один від одного набором продуктів, з яких готуються, і способами обробки капусти. Так, для запорізького і звичайного капустняков капусту тушкують до напівготовності, для капусняку з грибами до готовності, а для капусняку з кашею капусту обсмажують.
|
Категорія: Перші страви | Додав: nataliycom (08.11.2014) |
Переглядів: 267
|