Рецепт приготування «капусняк з грибами»
Інгредієнти:
  • 700 г квашеної капусти
  • по 1 кореню моркви
  • пастернака
  • селери і петрушки
  • 100 г цибулі ріпчастої
  • 40 г рослинного масла
  • 400 г картоплі
  • 60 г сушених грибів
  • 10 г цукру
  • лавровий лист
  • горошини чорного перцю
  • зелень петрушки і кропу
  • сіль - за смаком.
Капусняк - друге за значенням рідка овочева страва української кухні. Варили його з квашеної капусти, картоплі і заправляли пшоном. Капусняк, як і борщ, був пісний і "скоромний", заправлений м'ясом або засмаженим (товченим) салом. Відрізняються капустняки один від одного набором продуктів, з яких готуються, і способами обробки капусти. Так, для запорізького і звичайного капустняков капусту тушкують до напівготовності, для капусняку з грибами до готовності, а для капусняку з кашею капусту обсмажують.
Категорія: Перші страви | Додав: nataliycom (08.11.2014)
Переглядів: 267
Всього коментарів: 0
avatar