Сирі яйця злегка збити віником і поступово додавати в них холодне молоко або бульйон. Отриману суміш посолити, процідити через сито і розлити у форми, змазані маслом. Зварити омлет на водяній бані при температурі 80-85° або у жаровій шафі, не допускаючи кипіння води. В порційних формах омлет варити 12 - 15 хвилин, а у формах місткістю 400-500 р - 30-35 хвилин. Після варіння омлет повинен мати щільну консистенцію. Готовий омлет охолодити до 30°.При подачі омлет вийняти з порційних форм (омлет, зварений у великих формах, нарізати на порції), покласти в тарілку і налити прозорий бульйон. Для поліпшення зовнішнього вигляду страви можна додати нарізані листя вареного шпинату або ошпарені листочки петрушки.