Рецепт приготування «страва з равликів, зварених з шкаралупою»
Інгредієнти:
50 равликів
оцет
коріння
3 цибулини
3 столові ложки оливкової олії
200 г ковбаси (копченої або вареної)
2-3 помідора
2-3 товчені часточки часнику
2 столові ложки дрібно нарізаної зелені петрушки
1 склянку вина
1 столова ложка товчених сухарів.
Равлики промити і замочити на 12 годин в оцті, потім зварити їх з корінням в достатній кількості води. Злити воду і продірявити шилом чи вістрям ножа отвір, протилежна отвору в шкаралупі. Підсмажити подрібнені цибулини в оливковій олії і додати ковбаси, нарізаної на шматочки, помідори, часник і зелень. Додати склянку вина і опустити туди равлики. Якщо води недостатньо, додати трохи, щоб равлики були покриті соусом. Варити 1 годину і додати товчених сухарів. Через деякий час зняти з вогню. Висмоктувати равлики через природний отвір у шкаралупі.