Рецепт приготування «рубець, запечений у сметані»
Інгредієнти:
  • 140 г рубця
  • 10 г коріння і цибулі для варіння
  • 15 г масла вершкового або топленого
  • 20 г цибулі ріпчастої
  • 5 г борошна
  • 40 г сметани
  • 70 г бульйону
  • по 5 г сухарів і сиру
  • лаврового листа
  • кмину
  • перцю горошком
  • меленого перцю
  • зелені
Нашатковану ріпчасту цибулю підсмажити на сковороді або деку з жиром. Потім покласти в посуд з цибулею зварений, як описано в рецепті «Рубець в білому соусі з овочами» , рубець, нарізаний великої локшиною, і злегка підсмажити його. Після цього посипати рубець пшеничного борошном, підсушеної, як для соусів, перемішати, влити сметану, м'ясний бульйон і кип'ятити протягом 8-10 хвилин. Заправити за смаком сіллю і перцем. У соус можна додати прокип'ячений томат-пюре (10 г), гострий соус «Південний» або «Московський».Положить масу на змащену жиром порціонну сковороду, зрівняти поверхню, посипати тертим сиром, змішаним з меленими просіяними сухарями, збризнути розтопленим вершковим маслом, після чого запекти в добре нагрітій духовці шкафу.Подать рубець на тій же сковороді, на якій його запікали, полив маслом і посипавши зеленню.
Категорія: Другі страви | Додав: nataliycom (08.11.2014)
Переглядів: 298 | Теги: підсмажити, рубець
Всього коментарів: 0
avatar