Нашатковану ріпчасту цибулю підсмажити на сковороді або деку з жиром. Потім покласти в посуд з цибулею зварений, як описано в рецепті «Рубець в білому соусі з овочами» , рубець, нарізаний великої локшиною, і злегка підсмажити його. Після цього посипати рубець пшеничного борошном, підсушеної, як для соусів, перемішати, влити сметану, м'ясний бульйон і кип'ятити протягом 8-10 хвилин. Заправити за смаком сіллю і перцем. У соус можна додати прокип'ячений томат-пюре (10 г), гострий соус «Південний» або «Московський».Положить масу на змащену жиром порціонну сковороду, зрівняти поверхню, посипати тертим сиром, змішаним з меленими просіяними сухарями, збризнути розтопленим вершковим маслом, після чого запекти в добре нагрітій духовці шкафу.Подать рубець на тій же сковороді, на якій його запікали, полив маслом і посипавши зеленню.