Рецепт приготування «рубець, тушкований з гарбузом»
Інгредієнти:
140 г рубця
10 г масла топленого
10 г коріння і цибулі
10 г борошна
75 г гарбуза
50 г помідор
20 г рису
50 г сметани
лаврового листа
кмину
перцю горошком
зелені
Гарбуз або кабачки з міцної м'якоттю нарізати скибочками завтовшки приблизно 1 см, посолити, запанірувати в борошні і обсмажити з жиром. Рис відварити у воді до напівготовності. Рубці, зварені до м'якості, як описано в рецепті «Рубець в білому соусі з овочами» , нарізати скибочками, скласти в глибокий сотейник або коробин шарами упереміж з рисом, обсмаженої гарбузом і нарізаними кружечками помідорами. Залити рубці сметаною і тушкувати в добре нагрітому жарочном шафі протягом 30 - 40 минут.При подачі посипати кропом або зеленню петрушки.