Великі плоди солодкого перцю вимити, вирізати середину, знову вимити. Для фаршу цибулю нарізати кільцями і обсмажити в олії до золотистого кольору. Коріння очистити, нарізати соломкою, згасити в рослинному маслі до напівготовності. Помідори протерти через друшляк (шкірку видалити). Томатну масу довести до кипіння, варити 15 хвилин, додати сіль, цукор, оцет, перець, варити ще 10 хвилин. Зелень петрушки подрібнити. Рослинна олія кип'ятити кілька хвилин, охолодити до 70 градусів і розлити в банки з розрахунку 2 ст. ложки на літрову банку. Овочі, приготовлені для фаршу змішати, заповнити перець. Укласти фарширований перець у банки з маслом, залити гарячою томатною масою з приправами. Стерилізувати півлітрові банки - 55 хв., літрові - 65 хвилин.