Рецепт приготування «хвости яловичі , варені з овочами»
Інгредієнти:
  • 200 р хвостів
  • 10 г масла топленого
  • 75 г картоплі
  • 50 г капусти
  • по 20 г моркви
  • лука
  • ріпи
  • 10 г квасолі
  • 5 г селери
  • 50 р соусу білого
  • лаврового листа
  • перцю горошком
  • зелені. Замість перерахованих вище овочів можна використовувати для цієї страви також і деякі інші
  • , наприклад
  • баклажани
  • гарбуз
  • кабачки
  • солодкий стручковий перець
  • кольрабі
  • цвітну капусту
  • помідори і т. д.
других гарячих страв використовується не більше п'яти хребців товстої частини хвоста. Решта, тонка, частина хвоста вживається на варіння бульйону і студень.Разрезать товсту частину хвоста на хребці, вимити, залити холодною водою і залишити в холодному місці на 4-6 годин. Потім занурити хвости в киплячу воду і варити при кипінні 10-12 хвилин, знімаючи піну, після чого перекласти їх у холодну воду, промити, покласти в посуд для варіння, залити процідженим бульйоном і варити при слабкому кипінні до тих пір, поки м'ясо не стане м'яким і не буде відділятися від кісток без особливих зусиль. Час варіння хвостів, в залежності від віку худоби, коливається від 2 до 4 часов.Когда хвости зваряться, додати до них овочі: моркву, ріпу і сельдереи, нарізані часточками або кубиками; обсмажений дрібний цибулю (саджанець) цілими головками;свіжу капусту, нарізану шашками, або цілі качанчики брюссельської капусти; стручки квасолі; картоплю, нарізану часточками або точений бочоночками. Крім того, додати білий соус, лавровий лист, чорний перець горошком і долити стільки бульйону, скільки потрібно для того, щоб продукти були покриті їм не більше ніж на 1 см, посолити, варити, закривши посуд кришкою, при слабкому кипінні до готовності овощей.По закінчення варіння можна додати трохи (0,3 з) часнику, розтертого з солью.Подать хвости разом з овочами і бульйоном у баранчике або глибокій тарілці малого розміру, досыпав зеленню. Цю страву можна готувати також в керамічному горщику, в якому його й подати.
Категорія: Другі страви | Додав: nataliycom (08.11.2014)
Переглядів: 196 | Теги: варіння, варити
Всього коментарів: 0
avatar