Рецепт приготування «свинина рубана, запечена з картоплею»
Інгредієнти:
110 г свинини
10 г води
15 г сала свинячого
25 г сметани
50 р цибулі ріпчастої
150 г картоплі
100 г соусу
5 г сиру
5 г сухарів.
М'якоть свинини, пропущену через м'ясорубку, посолити і перемішати з невеликою кількістю холодної води (10% до ваги м'яса). Отриманий фарш обробити на коржі товщиною 6-7 мм по одній штуці на порцію і підсмажити на плиті разом з сирим нашаткованою ріпчастою цибулею до готовності, так само, як «Котлети або биточки з рубаної свинини натуральні» .На порціонну сковороду доповісти цибулю, який смажився разом з м'ясом, на недо - смажене м'ясо, яке покрити суцільно скибочками вареного або смаженого картоплі, полити крайовим, сметанним або молочним соусом, посипати товченими сухарями змішаними з натертим сиром, полити гарячою сметаною і запекти в жаровій шафі до утворення на поверхні соусу рум'яної корочки.Подать м'ясо в тій же посуді, в якій воно запекалось.Так ж можна запекти рубане смажене свиняче м'ясо, покривши його замість картоплі скибочками смажених кабачків, баклажанів, помідорів, смаженими стручки солодкого овочевого перцю.