Рецепт приготування «нирки телячі , смажені на решітці»
Інгредієнти:
1 шт.почек телячих
10 г масла вершкового
85 г помідор
10 г салату
100 г гарніру
1 лимона
зелені
Телячу нирку зачистити від зайвого жиру, як описано в рецепті «Нирки телячі або свинячі смажені з помідорами» , надрізати по довжині так, щоб обидві її половинки утворили один плоский шматок. Після цього обидві половинки нирки проткнути хрест-навхрест двома короткими шпажками, посолити, змастити розтопленим вершковим маслом в смажити на решітці над вугіллям або в электрогриле.При подачі вийняти шпажки, покласти нирку на блюдо, поруч з нею укласти свіжі або підсмажені на решітці помідори, часточки лимона. Прикрасити страву зеленими листками салату або гілочками петрушки, сельдерея.Отдельно на блюді, покритому паперовою серветкою, подати смажена в жирі картопля у вигляді соломки, брусочків, стружки або здутий (суфле).