Рецепт приготування «котлети або биточки з рубаної свинини»
Інгредієнти:
130 г свинини
10 г води
7 г сала свинячого топленого
150 г гарніру
перцю
М'якоть не дуже жирної свинини, переважно від передньої ноги, і всі дрібні шматки, одержувані при обробленні свинячої туші, пропустити через м'ясорубку, посолити, додати холодну воду, перець і добре перемішати (хліб не додавати). З приготовленої маси сформовать битки або котлети по 1-2 шт. на порцію. Смажити на сковороді з жиром до повної готовності за 10 хвилин до подачі. При подачі битки покласти на блюдо або тарілку, а на сковороду, на якій вони смажилися, підлити трохи бульйону, звареного з підсмажених кісток, прокип'ятити, процідити і полити цим соком битки. На блюдо поруч з виробами покласти смажену картоплю або картопляне пюре, макарони, заправлені маслом або складний овочевий гарнір.