Рецепт приготування «скибочки апельсина під вершковим кремом (сантара митхай)»
Інгредієнти:
4 великих апельсина сортів "навель" або "корольок"
1 ст. л. рожевої води (або крапля трояндової олії)
2 ст. л. меду
1/4 склянки (60 мл) лимонного соку
1 склянку (250 мл) охолоджених збитих вершків
1/4 склянки (55 г) цукру
бажано індійського гура
8 апельсинових часточок для прикраси
Гострим зазубленим ножем апельсини очистіть і наріжте скибочками завтовшки 6 мм Кінчиком ножа вийміть насіння. Витік сік зберігайте в маленькій миске.Добавьте в апельсиновий сік рожеву воду або рожеве масло, мед і лимонний сік. Декоративно розкладіть скибочки апельсинів на круглому або прямокутному сервировочном блюді так, щоб один частково покривав інший, потім зросіть сумішшю соків. Охолоджуйте щонайменше 1 час.С допомогою глазировальной лопаточки збийте вершки і змажте ними поверхню апельсинів. Перед самою подачею посипте крем цукром. Прикрасьте, якщо хочете, часточками апельсина, розташувавши їх в центрі у вигляді цветочка.Если в індійській лавочці ви набредете на гур, схожий на великі льодяники, беріть не замислюючись - це велика рідкість. такий цукор одержують із солодкого соку пальмових дерев. Сік уварюють до консистенції густої маси, яка, остигаючи, твердне. Потім її розколюють на куски, перемелюють і розтирають у порошок. Гур відрізняється ніжним, тонким ароматом і смаком.