Квасоля майже розварити, пшеницю гарненько прожарити на сковорідці (варіант: відварити, потім прожарити). Цибулю порізати тонкими півкільцями, обсмажити на олії до золотистого кольору, додати дрібно порізаний перець, дати підрум'янитися. Залити томатом, тушкувати 10 хв, влити склянку окропу, посолити і додати всі спеції - трохи більше, ніж за смаком, закласти квасолю і пшеницю. Гасити, не накриваючи, майже до повного випаровування води, посипати борошном, ретельно перемішати і поставити в розігріту духовку на середній вогонь на 20 хв. Подавати з запалі з жару до темного пиву.Фасоль (обов'язково чорну), не замачівая, варити до кондиції, просто періодично доливаючи холодну воду. У підсумку воду просто випарити, нічого не зливати. Пшеницю смажити, постійно помішуючи, - легко пригорає. Чим гостріше, тим смачніше!