2 ст. л. розпущеного топленого або вершкового масла
4 міцних банана
1/4 склянки (55 г) цукру
2 ст. л. бланшованого мигдалю
нарізаного тонкими пластинками
У маленькій мисці змішайте лимонний і апельсиновий соки зі спеціями - мускатним горіхом і кардамоном. Попередньо увімкніть духовку (або електричний гриль). Змастіть топленим або вершковим маслом маленький деко для випічки печива. Очистіть банани, розрізати уздовж навпіл і покладіть їх зрізаною стороною вгору на противень.Ложкой полийте сік половинки бананів, збризніть їх залишилися олією, потім рівномірно посипте цукром. Поставте банани в духовку (під верхній вогонь, якщо є) або в піч-гриль, і нехай випікаються 3-4 хв, поки їх поверхня не покриється пухирцями і не стане злегка коричневою. Вийміть з духовки, рівномірно розкладіть на поверхні бананів мигдаль і знову поставте в духовку, поки мигдаль не підсмажиться і не стане золотисто-коричневим. Подавайте прямо з печи.Приготовьте це блюдо з заправкою з лимонного соку з цукром, або з абрикосовим пюре, розведеним яблучним соком. І той і інший вид заправки створює прекрасний смаковий контраст з бананами. Для приготування абрикосового пюре візьміть 8 абрикосів, очистіть від шкірки і розділіть на половинки. Помістіть їх в міксер і, додавши 2 ст. л. яблучного соку, доведіть до консистенції пюре.