Березовий мед
Інгредієнти:
  • 500 р. меду
  • 2 1/2 - 3 л. березового соку
  • 1 скибочка чорного хліба
  • 20 р. дріжджів.
В емальовану каструлю викласти мед, залити його березовим соком і прокип'ятити сироп протягом години на слабкому вогні. Ще не остиглий сироп опустити намазаний дріжджами скибочку чорного хліба і залишити для бродіння в теплому приміщенні на годину. Якщо за цей час мед не забродить, додати дріжджів. Коли мед почне бродити, хліб видалити, ємність накрити полотном і залишити до тих пір, поки мед повністю не перебродить (перестане шипіти). Потім розлити його в пляшки, закупорити і поставити (краще покласти) в льох або холодильник. Мед буде готовий для вживання через 4 - 5 місяців.
Категорія: Напої | Додав: nataliycom (09.12.2014)
Переглядів: 230 | Теги: хліба, мед
Всього коментарів: 0
avatar