Інгредієнти: - 500 р. меду
- 2 1/2 - 3 л. березового соку
- 1 скибочка чорного хліба
- 20 р. дріжджів.
В емальовану каструлю викласти мед, залити його березовим соком і прокип'ятити сироп протягом години на слабкому вогні. Ще не остиглий сироп опустити намазаний дріжджами скибочку чорного хліба і залишити для бродіння в теплому приміщенні на годину. Якщо за цей час мед не забродить, додати дріжджів. Коли мед почне бродити, хліб видалити, ємність накрити полотном і залишити до тих пір, поки мед повністю не перебродить (перестане шипіти). Потім розлити його в пляшки, закупорити і поставити (краще покласти) в льох або холодильник. Мед буде готовий для вживання через 4 - 5 місяців.
|