Рецепт приготування «кальмари фаршировані крабами»
Інгредієнти:
1 кг свіжоморожених кальмарів
1/2 склянки рису
3 яйця
100 г крабового (або креветочной) м'яса
зелень
1/2 склянки сметани.
Розморозити кальмари, обшпарити їх окропом і очистити від шкірки і нутрощів (не розрізаючи). Тушки кальмарів відварити в підсоленій воді протягом 5-7 хвилин. Воду злити і охолодити кальмари. Приготувати фарш: відварити 1/2 склянки рису, додати в нього 1 ст. ложку злив. олії, м'ясо креветок або краба, терті варені яйця. Фаршем начинити тушки кальмара, скласти їх в сотейник, залити сметанним соусом. Сметанний соус: 1 ст. ложку борошна підсмажити в 1 ст. ложці слив.масла до золотистого кольору, додати 1/2 склянки сметани, 1/2 склянки бульйону, що залишився після варіння кальмарів. Довести до кипіння, додати зелень. Кальмари, залиті соусом, поставити в гарячу духовку на 20-30 хвилин. Перед подачею на стіл прикрасити рубаною петрушкою і кропом.